Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Εισαγωγή στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων

Εισαγωγή στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων

Η έκδοση του βιβλίου αυτού βασίστηκε στην πολυετή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία των συγγραφέων, σε χώρους εφαρμογής της επιστήμης και της τεχνολογίας των τροφίμων. Η ύλη των επιμέρους κεφαλαίων αναπτύσσεται από ειδικούς επιστήμονες και τεχνολόγους , που διακρίνονται για τις γνώσεις τους και την προσφορά στον αγρο-διατροφικό τομέα της ελληνικής οικονομίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά των κεφαλαίων περί της θρεπτικής αξίας, της συντήρησης, της συσκευασίας και της ασφάλειας των τροφίμων. Περιλαμβάνονται επίσης θέματα σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία , ιδιαίτερα σε όσους τομείς εστιάζεται η έρευνα για την προστασία του καταναλωτή (πρόσθετα, συμπληρώματα διατροφής, χημική γαστρονομία κ.ά). Την αναλυτική περιγραφή των θεμάτων ακολουθεί η συνοπτική παρουσίαση – ανακεφαλαίωση των κυριοτέρων τεχνικών ή χαρακτηριστικών των συστατικών των τροφίμων ανά ενότητα, με τη μορφή πινάκων/διαφανειών. Οι παρουσιάσεις αυτές, είναι διαθέσιμες στους εισηγητές του μαθήματος και σε ηλεκτρονική μορφή. Το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, όχι μόνον για φοιτητές Σχολών όπου διδάσκεται – τουλάχιστον εισαγωγικά – το μάθημα της Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων, αλλά και για τους επαγγελματίες συναφών επιστημονικών/ τεχνολογικών κατευθύνσεων της αγροτικής οικονομίας.

 

Η Επιστήμη και η Τεχνολογία των τροφίμων και των ποτών, συνοδεύουν τον άνθρωπο, τη διατροφή του και την επιβίωσή του, εδώ και πολλές χιλιετίες. Στη νέα χιλιετηρίδα, με τη δημιουργία καινοτομικών προϊόντων και μεθόδων και την απόρριψη παλαιών πρακτικών ή/και αντιλήψεων, γίνονται αρκετά σύνθετες και συγχρόνως πιο ενδιαφέρουσες. Με την έκδοση του βιβλίου αυτού επιχειρούμε να παρακολουθήσουμε, διαχρονικά, την πρόοδο των αντιστοίχων επιστημών και τεχνολογιών που εφαρμόζονται στους κλάδους των τροφίμων και των ποτών.

Παράλληλα, στοχεύουμε στην προσφορά σε φοιτητές σχετικών - με τις επιστήμες και τεχνολογίες γεωργικών προϊόντων - Σχολών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενός βασικού βοηθήματος, το οποίο θα τους εισαγάγει στα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα και θα καλύψει τις μαθησιακές τους ανάγκες για συναφή μαθήματα. Κυρίως αυτού με τον ομώνυμο τίτλο (Εισαγωγή στην Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων) αλλά και σε ειδικότερες περιπτώσεις ή Σχολές, της Χημείας, της Διαιτολογίας, της Ιχθυολογίας, των Γεωπονικών Επιστημών και γενικότερα διαφόρων Τεχνολογιών Αγροτικών προϊόντων.

Η εμπειρία μας στη συγγραφή αντίστοιχων εκπαιδευτικών βοηθημάτων υπαγόρευσε την ανάπτυξη της ύλης, σύμφωνα με τρεις βασικούς στόχους. Πρώτο, την ισορροπία μεταξύ των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων τα οποία κρίνονται απαραίτητα για μία ολοκληρωμένη ενημέρωση των φοιτητών και της έκτασης των κειμένων που αναπτύσσονται. Δεύτερο, τη σύνδεση των επιστημονικών προόδων και τεχνολογικών επιτευγμάτων με τις βιομηχανικές πρακτικές και δραστηριότητες. Ο τρίτος στόχος υπαγορεύθηκε από τις αλλαγές στις προδιαγραφές του συστήματος χορήγησης εκπαιδευτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές των Α.Ε.Ι. της χώρας μας (Σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ ). Οδήγησε και αυτός αφενός στο διαχωρισμό των δύο συγγραμμάτων (του αρχικού set) και αφετέρου σε μερική αναμόρφωση της ύλης και της μορφής του βιβλίου. Η κάλυψη των στόχων επιχειρήθηκε με φροντίδα για σχετικά απλουστευμένη και κατανοητή ανάπτυξη των θεμάτων, χωρίς ελλείμματα επιστημονικής προσέγγισης.

Οδηγός, για την ανάπτυξη των θεμάτων και των Περιεχομένων γνωστικών αντικειμένων ήταν τα περιγράμματα αναλόγων μαθημάτων, τα οποία περιλαμβάνονται στα προγράμματα σπουδών αντίστοιχων Σχολών, Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

 

Όπως και τα υπόλοιπα συγγράμματα των Εκδόσεων Τσότρα με συγγραφείς τους Κ. Σφλώμο, Δ. Χούχουλα και Θ. Βαρζάκα η έκδοση αυτή παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης της  εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Στους εισηγητές των αντιστοίχων μαθημάτων διατίθεται ηλεκτρονικό υλικό (σειρά διαφανειών), κατόπιν συνεννοήσεως με τον Εκδότη κ. Αθανάσιο Τσότρα (info@ekdoseis-tsotras.gr).

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

  • Views: 6226
  • Κωδικός Προϊόντος: 978-618-5309-69-5
  • Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
  • 60,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 60,00€

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνίσουμε εμείς μαζί σας!

 

Αποστολή Κλείσιμο