Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Πληροφοριακά Συστήματα β έκδοση

Πληροφοριακά Συστήματα β έκδοση
 

 

 Η τεχνολογία είναι παλαιότερη από την επιστημονική μέθοδο και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική για όλες τις εποχές. Η τεχνολογία υπήρχε πολύ πριν οι Αρχαίοι Έλληνες αναπτύξουν την επιστημονική θεώρηση των πραγμάτων και εκκινήσουν τη διαδικασία που οδήγησε στην Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα. Από τότε ο συνδυασμός της επιστήμης και της τεχνολογίας έχει αποτελέσει μια μοναδική πηγή του είδους των αλλαγών που μπορούν να αλλάξουν εκ βάθρων την ζωή πολλών ανθρώπων σε πολλές χώρες του κόσμου. Η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας βρίσκεται στον πυρήνα των σύγχρονων τεχνολογικών αλλαγών και έχει ως επακόλουθο την ανάδειξη ενός σχετικά νέου πεδίου μελέτης, του συνδυασμένου πεδίου της επιστήμης και τεχνολογίας της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να ανιχνεύσει ένα πολύ ευρύ πεδίο, αυτό των πληροφοριακών συστημάτων, και να το πράξει στο πλαίσιο θεωριών που βασίζονται στην πράξη και πράξεων που βασίζονται στη θεωρία. Το πεδίο αυτό αναφέρεται στην οργανωμένη παροχή πληροφοριών προς υποστήριξη ανθρώπινων δράσεων για την επίτευξη κάποιων σκοπών και στόχων που συνήθως – αλλά όχι αποκλειστικά - εκκινούν και αναλαμβάνεται εντός ενός οργανισμού. Σ’ αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζονται οι διάφορες έννοιες που υπεισέρχονται στη διαδικασία ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων και αναλύονται πολλά από τα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης (τεχνικά, κοινωνικά, λειτουργικά και οικονομικά) κατά τη διαδικασία αυτή.

Παράλληλα, στο βιβλίο αυτό επιχειρείται ο συνδυασμός της θεωρητικής και της πρακτικής αναπαράστασης των διαφόρων εννοι-ών. Έτσι, για πολλές από τις έννοιες που υπεισέρχονται παρέχεται το θεωρητικό τους υπόβαθρο, προκειμένου να καταδειχθεί η θεμελίωσή τους και να διευκολυνθεί η βαθύτερη κατανόησή τους, ενώ παρατίθεται σημαντικός αριθμός παραδειγμάτων με σκοπό την αντιστοίχηση των εννοιών αυτών σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου.

Μια επιπλέον καινοτομία του βιβλίου είναι ότι αρχίζει με τη συστημική θεώρηση των πληροφοριακών συστημάτων ως συστημάτων ανθρώπινης δραστηριότητας τα οποία στοχεύουν στην επίλυση ή αντιμετώπιση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου και συνεχίζει με την παράθεση ευρέως αποδεκτών και γνωστών μεθοδολογικών θεωρήσεων που αφορούν στην αποτελεσματική και αποδοτική ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων σύμφωνα με τις τρέχουσες βέλτιστες πρακτικές.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε φοιτητές της επιστήμης και τεχνολογίας της πληροφορικής. Ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εγχειρίδιο και οδηγό σε επαγγελματίες της πληροφορικής με ενδιαφέρον στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία πληροφοριακών συστημάτων στο πλαίσιο του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

  • Views: 2775
  • Κωδικός Προϊόντος: 978-618-5309-39-8
  • Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
  • 85,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 85,00€

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνίσουμε εμείς μαζί σας!

 

Αποστολή Κλείσιμο